ریسایکل چیست ؟
ریسایکل چیست ؟

ریسایکل چیست ؟

مد یکی از بزرگ ترین صنایع جهان است و به عنوان دومین آلاینده جهان بعد از نفت شناخته شده است. تا ۸۰۰۰ ماده شیمیایی متفاوت برای فرآیند رنگرزی و اتمام فرآیند تولید لباس استفاده می شود ؛ همچنین ممکن است تا ۲۷۰۰ لیتر آب برای تولید یک تی شرت پنبه ای مصرف شود.
یکی از بزرگ ترین چالش هایی که صنعت مد امروز با آن مواجه است ، چگونگی ایجاد لباس هایی است که نه تنها نیازهای مصرف کننده را تامین می کنند بلکه از کره زمین هم محافظت کنند.

تولید پایدار چیست؟

برای بسیاری از تولید کنندگان، تولید پوشاک با در نظر گرفتن حفظ محیط زیست ، ساده نیست. در صنعت مد ، گروهی از مصرف کنندگان که دنبال پوشاک ارزان ، یک بار مصرف اما مد روز هستند وجود دارند. این می تواند در روند ساخت و تولید جریان های مد جدید بسیار مفید باشد ، اما متاسفانه روش تولید آن با محیط زیست چندان سازگار نیست.

مد پایدار

مد ریسایکل به صورت تحت‌الفظی مد بازیافت ترجمه می‌شود اما این مُد با نام مد پایدار یا مد سبز در زبان فارسی جا افتاده است. در دورانی که غول‌های بزرگ صنعت فست فشن مانند اچ اند ام (H & M) و حتی برندهای لوکسی مانند بربری (Burberry) متهم به سوزاندن چندین تن لباس قابل پوشیدن در سال می‌شوند، اهمیت مُد سبز بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.

مد سبز چیست؟

اما مد ریسایکل (مد سبز) چیست؟ به صورت کوتاه به استفاده از لباس و پارچه برای ساختن محصولی جدید مد سبز می‌گویند. این مُد زباله کمتری تولید می‌کند و باعث کاهش آلودگی‌هایی می‌شود که در نتیجه‌ی ساخت پارچه و لباس را به کره زمین آسیب می‌زند.

مهندسان در دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا کیفیت مواد بازیافت شده متفاوت از جمله پلاستیک، کاغذ و آلومینیوم را بهبود بخشند و امکان تبدیل محصولات قدیمی به محصولات جدید را فراهم کنند. بدین ترتیب ممکن است بطری آبی که داخل سطل‌های بازیافت قرار دارد، مدتی بعد روی قفسه یک خواروبار فروشی دیده شود و یا نسخه این هفته یک مجله، در قالب نسخه بعدی آن خود را نشان دهد. تحقق همه این موارد، به عملکرد سیستم بازیافت و برنامه‌های آن بستگی دارد.

بازیافت لباس

با وجود این، تاکنون روش خوبی برای بازیافت لباس و تبدیل آن به لباس‌های جدید وجود نداشته است. لباس‌های جدید، از پارچه‌هایی با ترکیب متفاوت تولید می‌شوند که هم الیاف طبیعی و هم الیاف مصنوعی را در بر دارد. تجزیه این گونه لباس‌ها دشوار است زیرا امکان دارد نایلون‌ها و پلی‌استرهای پلاستیکی، در دمای بالا ذوب شوند.

در دهه گذشته، لباس‌ها بیش از این که قابل آسیب دیدن باشند، بادوام بودند و بازیافت آنها دشوار به نظر نمی‌رسید اما چرخه مد و سرعت آن، به ابداع لباس‌های ارزان قیمتی منجر شد که به سرعت از بین می‌روند؛ در نتیجه سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد لباس دور ریخته می‌شوند که از الیاف مصنوعی تولید شده‌اند و قابل تجزیه زیستی نیستند.

آیا میدانید فست فشن چیست و چه مضراتی دارد ؟ برای خواندن مقاله کلیک کنید .

برای بازدید از اینستا زینب دهگانی همین حالا کلیک کنید.